Skip to main content
Sällskapsspelet för social hållbarhet

”Hur skulle du säga? Befria elefanten i rummet” är ett ovanligt sällskapsspel på fullt allvar. Det är en väl beprövad spelidé som hjälper oss att prata om det som är viktigt.

Beställ LEDA20:s version av spelet genom att maila oss direkt eller läs mer om spelet här nedan.
BESTÄLL SPELET DIREKT

För att nå framgång i de globala målen (Agenda2030) måste frågorna om social hållbarhet vara i fokus. LEDA20s syfte med spelet är att kompetenta, motiverade och jämställda medarbetare och ledare kliver fram och tar ansvar för en inkluderande arbetsmiljö. Spelet stöttar och lyfter fram företagens och organisationernas värdegrunder som därmed kan processas och därefter bäras av alla. Social hållbarhet kräver jämställda och inkluderande ledare och motiverade medarbetare.

Detta är ett ovanligt sällskapsspel på fullt allvar och framtaget tillsammans med hurskulledusaga.se. Det är en väl beprövad spelidé som hjälper oss att prata om det som är viktigt.
Spelet uppmuntrar till ärliga samtal om komplexa problem. Genom tävlingsmomentet höjs engagemanget och fler bidrar. Tävlingsmomentet gör också att det blir lustfullt och roligt att diskutera de lite svåra och känsliga frågeställningarna och ”elefantfrågorna” blir färre.
Vi hoppas att vi skulle säga något i en situation där vi ser att någon exempelvis blir exkluderad, men vi är påfallande dåliga på att förutse hur vi skulle agera eller säga i en framtida situation. Forskning visar att de flesta av oss tenderar att inte agera. Vi behöver träna på Hur skulle du säga? När vi får möjlighet att träna på att formulera vår värdegrund, öva på svåra situationer och höra andras reflektioner har vi betydligt större förutsättningar att sen agera i skarpt läge.
Hur skulle du säga?

Beställ spelet idag

Beställ ett spel genom att maila oss.
Kostnad 1500kr exkl moms. I priset ingår en timma digital spelarhandledning. Välkommen med din beställning!
MAILA OSS DIN BESTÄLLNING
Om ”Hur skulle du säga? Befria elefanten i rummet.”

När vi får möjlighet att träna på att formulera vår värdegrund, öva på svåra situationer och höra andras reflektioner har vi betydligt större förutsättningar att sen agera i skarpt läge.

Charlotte AxelssonLedarskapskonsult, LEDA20

Tävlingsmomentet gör att det blir lustfyllt och roligt att diskutera de lite svåra och känsliga frågeställningarna och ”elefantfrågorna” blir färre.

Liselott VahermägiLedarskapskonsult, LEDA20
Det är dags att göra skillnad

Var med och skapa ett inkluderande och jämställt ledarskap. Hör av dig till oss så gör vi skillnad tillsammans.

KONTAKTA OSS DIREKT
Vi älskar samarbeten. Här är några företag och organisationer vi samarbetar med.